Logo Lyse Boligalarm

Lyse - Industrikonsernets satsning på alarm

Info om alarmsatsningene til konsernet fra Rogaland.

Om Lyse

Lyse Energi AS (org.nr. 980 001 482) er et Stavanger-basert industrikonsern som er involvert i mange bransjer, tidligere også alarm.

Som navnet tilsier har selskapet sin bakgrunn fra kraftbransjen, på samme måte som de tidligere alarmleverandørene Hafslund og BKK.

Salg av alarmvirksomheten

20. mai 2016 besluttet selskapet å avslutte sin alarmsatsning og selge alle alarmkundene til Verisure. Årsaken til salget var små marginer og manglende stordriftsfordeler.

Om Lyses alarmsatsning

Lyse gjorde sitt inntog i alarmbransjen i mai 2007, gjennom kjøpet av 92 prosent av aksjene i Noralarm AS. Noralarm hadde på denne tiden rundt 10.000 kunder.

Konsernet kalte det "en naturlig utvidelse av sin tele- og infrastrukturvirksomhet" og fra begynnelsen var ideen å bruke Lyses distribusjonsnettverk gjennom Altibox til å vokse alarmvirksomheten utover Rogaland.

Boligalarm fra Lyse

Etter oppkjøpet fortsatte Lyse å ha NorAlarm som flaggskip innen bedriftsalarm, mens Altibox ble merkevaren ut mot privatmarkedet.

For mer informasjon om denne satsningen les om Altibox her:

http://boligalarmer.no/alarmselskaper/altibox

I tillegg har Lyse lansert en smarthus-løsning i Rogalandsområdet som også inkluderte inkludere brann- og innbruddsalarm: Smartly. Alarmbiten av denne satsningen er nå håndtert av Verisure.

Eierskap og historie

Lyse-konsernet er resultatet av en sammenslåing av en rekke kraftselskaper i Rogaland-området i 1998, og virksomheten startet under navnet Lyse i 1. januar 1999.

Konsernet eies av 16 kommuner i sørlige Rogaland, og har over et dusin datterselskaper.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook, Twitter

Personvern

Tjenester

Boligalarmer.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud fra flere leverandører på alarm til ditt bruk.

Jeg har en privat bolig

Jeg representerer et borettslag

Jeg representerer en bedrift