Bilde av en mor som sitter ved et bord og ser ned på barnet sitt og smiler

Dette bør du vite om skallsikring

Bruk skallsikringen riktig, slik at du har et reelt forhold til hvor godt du er beskyttet.

Bilde av Gjermund Stensrud

Gjermund Stensrud

Sist oppdatert: 15.04.2021 09:13
{share}

Skallsikring gir flere muligheter til å sikre hjemmet ditt, men det forutsetter at du vet hvordan det fungerer og hvordan du bruker det.

Hva er skallsikring?

Boligalarm skallsikring
Lær deg hvordan du bruker skallsikringen riktig.

Skallsikring er en innstilling på boligalarmen som gjør at alarmen kun reagerer på forsøk på å bryte seg inn gjennom dører og vinduer.

I praksis sikres altså «skallet» av boligen mot innbrudd, samtidig som du kan bevege deg fritt inne i boligen uten å utløse alarmen.

Dette er en hendig løsning om du ønsker å ha alarmen på når du selv, eller barna er hjemme. Skallsikring kan også fungere som en «kjæledyrinnstilling» om du ikke har dette som en egen funksjon på alarmsystemet ditt.

Når skallsikring ikke er nok

Selv om det er lette å tenke at skallsikring kan være tilstrekkelig for å sikre boligen, er ikke dette alltid tilfellet. For motiverte tyver vil det kunne være smutthull og måter å komme seg inn i en bolig med skallsikring.

1. Når det finnes usikrede inngangsveier

Et typisk mangel ved å kun bruke skallsikring er å ikke installere sensorer på alle mulige inngangsveier. Ikke alle tenker det er nødvendig å installere sensorer på bakdøren eller vinduer over første etasje.

Sørg derfor for at du vet hva du gjør når du bruker skallsikring, og at du ikke stoler for mye på et ufullstendig system.

Alarmpad med skallsikring
Symbolet på skallsikring er vanligvis en person inne i et hus.

2. Når vindussensoren omgås

Du bør dessuten være klar over at selv med normale vindussensorer er det mulig å ta seg inn gjennom en rute så lenge vindusrammen holdes i samme posisjon som når vinduet er lukket.

Å knuse ruten og ta seg inn i en bolig dekket av glasskår vil som regel være mer jobb enn det er verdt, men det er allikevel en teoretisk mulighet og i praksis en svakhet med løsningen.

Slik sikrer du boligen din bedre

Den enkle løsningen på å sikre boligen bedre enn den er når du kun bruker skallsikring er å bruke den mer omfattende totalsikringen på alarmensystemet.

Da aktiveres bevegelsessensorene slik at det da ikke er mulig å ta seg inn i boligen, selv om man kommer seg rundt vindussensorene. Bare pass på at bevegelsessensorene er riktig plassert.

I tillegg er det mulig å kjøpe en alarm med glassbruddsensorer, som også kan være aktivert som en del av skallsikringingen.

Når egner ikke skallsikring seg?

Skallsikringen krever at dører og vinduer holdes lukket, og derfor er skallsikring dårlig egnet når du venter mye besøk, eller selv skal gå mye ut og inn av huset.

Husk at alarmen utløses automatisk om et vindu åpnes, så du bør ikke sette på skallsikringen om du har tenkt å åpne vinduer for å lufte. Aktiverer du skallsikring med åpne vinduer må du imidlertid passe på at du ikke lukker vinduene slik at du utløser sensoren.