En kvinne skrur på boligalarmen i hjemmet sitt.

Prisen på boligalarmer

Vurderer du å skaffe deg en husalarm, men lurer på hvor mye det vil koste? Les mer om faktorene som påvirker prisen på boligalarmen.

Bilde av Anna Nguyen

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 01.02.2024
Innhold:

Faktorer som påvirker pris på boligalarm

Hva koster en boligalarm?

Det finnes ingen oversikt over priser på boligalarmer. En boligalarm kan koste alt mellom 1500 og 10 000 kroner i året.

Dette avhenger av flere faktorer, som type abonnement, installering, ekstrautstyr, hva slags bolig du har og hvilken leverandør du går for.

Prisene oppgis ikke offentlig på nett av konkurransehensyn, og det er store rom for å forhandle på beløpene. Derfor går vi gjennom faktorene som påvirker prisen på boligalarm.

Les også: Velg riktig boligalarm

Faktorene som påvirker pris på boligalarm

Abonnement på boligalarm

De fleste nordmenn som skaffer seg en boligalarm, går for en abonnementsløsning med tilknytning til en alarmstasjon.

Månedsabonnementet kan koste alt mellom 129 og 689 kr i måneden, kanskje til og med mer. I snitt vil vi tro at det vil koste deg rundt 450 kr i måneden.

Abonnementsprisen kan variere betydelig, avhengig av ekstrautstyr og leverandøren du velger å gå for.

Installering av boligalarm

Installeringen av en boligalarm kan koste mellom 1000 og 10 000 kr. Iblant kan du få installeringen gratis eller til 1 krone som en del av en pakke, men vanligvis må du ut med hvert fall en tusenlapp.

Ekstrautstyr

Velger du å ha med ekstrautstyr, vil prisen naturligvis øke. Dette kan være utstyr innen betjening av alarmen, tyveri, mot brann eller alarm for vannlekkasje.

Bolig og beliggenhet

Hva slags type bolig du har påvirker også prisen. Skal du dekke primær- eller fritidsboligen din, og er det en enebolig, rekkehus eller leilighet? En enebolig vil koste mer å dekke da den ofte har flere innganger og er større enn en leilighet.

Les også: Bør du ha alarm i leiligheten din?

Beliggenheten på boligen påvirker også prisen. Bor du i en by eller et område med mye innbrudd, vil det være dyrere å dekke enn om du bor på et rolig tettsted.

Leverandør og merke

Hvilken leverandør og merke du går for vil også gi utslag på prisen.

Enkelte selskaper er dyrere enn andre på grunn av forretningsmodellen deres. Det finnes også flere lavprisaktører innen boligalarm i Norge.

Selv om prisen er lav, skal det ikke ha noe påvirkning på kvalitet eller sikkerhet på alarmene.

Boligalarm uten abonnement

Prisen på en boligalarm uten abonnement er lettere å regne ut. Dette får du ofte oppgitt direkte i nettbutikken. Til tross for en stor startkostnad, kan du få lavere månedspris med en slik løsning enn du får med et abonnement.

Les også: Fordeler og ulemper med boligalarm uten abonnement

Prisene i slike tilfeller inkluderer ofte ikke montering av alarmsystemet av en elektriker, vedlikehold eller service, oppgraderinger eller utskiftning av deler. Frakt og toll kan også påvirke totalprisen dersom du bestiller på nettet.

Få konkrete priser på boligalarm til boligen din

Bruker du anbudstjenesten vår, kan du enkelt få konkrete priser på hvor mye en boligalarm koster akkurat til din bolig.

Etter du har sendt inn skjemaet, sendes forespørselen din til aktuelle alarmselskaper. Disse vet at de konkurrerer om kundeforholdet ditt, og vil derfor strekke seg ekstra for å gi deg et godt tilbud.

Da kan du enkelt sammenligne priser og pakker, og velge det som passer deg best. Dersom ingen passer behovene dine, kan du enkelt takke nei til alle.

Det eneste du trenger å gjøre, er å fylle ut skjemaet.

Fyll ut skjemaet nå!