En kvinne skrur på boligalarmen i hjemmet sitt.

Prisen på boligalarmer

Vurderer du å skaffe deg en husalarm, men lurer på hvor mye det vil koste? Flere faktorer påvirker prisen på boligalarmen.

Hva koster en boligalarm?

De fleste nordmenn som går til anskaffelse av en boligalarm velger en abonnementsløsning med tilknytning til en alarmstasjon.

Prisen på en boligalarm med abonnement kan variere betydelig, avhengig av hvilken leverandør du velger, hvor stor utstyrspakke du ønsker og hvor moderne utstyr du vil ha.

Særlig kommer prisen an på hva slags bolig du har. En stor enebolig med mange innganger vil ha behov for flere sensorer enn en liten leilighet over gateplan med én inngangsdør.

I tillegg vil gjerne månedsprisen henge sammen med prisen du betaler for installasjon. Som en tommelfingerregel kan vi si at billig installasjon gir høyere månedspris, og motsatt.

Finnes ikke noen oversikt

Det er umulig å holde en oppdatert oversikt over prisene på tvers av alarmselskaper. Prisene oppgis ikke offentlig på nett av konkurransehensyn, og det er store rom for å forhandle på beløpene.

I snitt kan vi likevel si at månedsprisen ligger på pluss/minus 450 kroner, med store utslag basert på hvor mye du har forskuddsbetalt, hvilket selskap du velger og hvilken alarmpakke du har behov for.

Pris på montering

Når det gjelder montering varierer også prisen betydelig, blant annet basert på hvilken månedspris du betaler for abonnementet. Enkelte selskap har kampanjer på gratis installasjon, eller installasjon for 1 kr, men normalt må man ut med en tusenlapp eller mer for store pakker.

Vanligvis vil totalprisen for installasjon og komponenter til slutt ende opp et sted mellom 1000 og 10 000 kroner.

Vi anbefaler dog at du ikke ser deg blind på prisen på installasjon/montering, men heller tenker på hva du ønsker å ha montert i boligen og hvordan prisen blir over tid.

Boligalarm uten abonnemt

Prisen på en hjemmealarm uten abonnement er litt lettere å regne ut, da man ofte får oppgitt priser direkte i nettbutikken. For en relativt stor startkostnad kan man få lavere månedspris med en slik løsning enn man får med et abonnement.

Les også: Fordeler og ulemper med boligalarm uten abonnement

Vær imidlertid oppmerksom på at prisene i en slik nettbutikk ikke inkluderer montering av elektriker, vedlikehold/service, oppgraderinger og utskiftning av deler. I tillegg kan frakt og toll bli en betydelig kostnad ved kjøpet om du bestiller over nettet.

Se hva det vil koste for din bolig

Den enkleste og mest fornuftige måten å få raskt oversikt over hva det vil koste å ha boligalarm tilpasset din bolig, er å legge ut oppdraget på anbud.

Når alarmselskapene vet at de er i konkurranse med andre om å få deg som kunde, gir de sine beste tilbud, og det er enkelt å sammenligne pris og pakker.

Her på Boligalarmer.no kan du gratis og uforpliktende gjennomføre et slikt anbud. Bare fyll inn skjemaet på siden, så blir forespørselen din sendt videre til flere alarmleverandører som kan levere der du bor.

Ja takk, be om anbud