En jente trykker på kodelåsen på ytterdøra

Velg riktig boligalarm

Det er flere ting å tenke på når du skal velge alarmsystem til ditt hjem.

Bilde av Nora Geard Nygaard

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 19.08.2020

Om du leser denne artikkelen har du sannsynligvis bestemt deg for at en boligalarm er en god investering, men vet kanskje ikke akkurat hva du skal velge.

10 ting å tenke igjennom før du kjøper boligalarm

Det er flere faktorer som avgjør om du gjør et vellykket kjøp av boligalarm. Her er en liste over noen av de viktigste tingene å tenke igjennom:

1: Alarmpakkens innhold

Her er det mange muligheter. Om man ikke bor i et stort hus kan en grunnpakke være tilstrekkelig, men det er flere nyttige smarthusløsninger å vurdere.

Les mer: Styr boligen med mobilen

2: FG-godkjenning

Et kvalitetsstempel som er helt sentralt om du skal være sikker på at systemet overholder kravene til f.eks. brannsikkerhet, og som kan gi redusert premie på innboforsikringen, er FG-godkjenning.

Les mer: FG-godkjenning.

3: Pris

En sentral del i beregningen av ethvert kjøp er pris. Boligalarmleverandører oppgir sjelden priser på nett, så det lønner seg å innhente tilbud fra flere. For eksempel gjennom anbudstjenesten her på Boligalarmer.no.

Husk å spørre om bindingstid og eventuelle kostnader ved oppsigelse, slik at du har all informasjonen du trenger.

4: Med eller uten abonnement

Det er fordeler og ulemper med å betale for ditt eget utstyr, sammenlignet med å opprette abonnement med et alarmselskap.

5: Trådløs eller kablet

Igjen er det fordeler og ulemper med de to variantene.

6: Valg av alarmstyring

Kun kode, kodebrikke, fjernkontroll, eller noe annet? Mulighetene er mange!

7: Branndetektorer tilpasset boligen

Varme- eller røykdetektor, og i så fall ionisk eller optisk?

8: Tilpasset barn og/eller husdyr

Dersom husholdningen består av flere enn bare voksne kan det være greit å lese seg opp på hva man bør tenke på om man har barn eller dyr.

9: Utrykning

Utrykningstid er det ofte vanskelig å få et helt presist svar på, blant annet fordi alarmselskapene ikke ønsker at den informasjonen skal havne i feil hender. Det kan imidlertid være smart å forhøre seg om hvilke rutiner selskapet har rundt varsling og utrykning, og ikke minst finne ut om disse koster ekstra eller er inkludert i prisen.

10: Alarmens utseende

Ingen betydning for funksjon, men det skader ikke at man liker designen på alarmen og sensorene.

Mye å sette seg inn i?

Om du er typen som heller vil prate igjennom behovene dine og høre om mulige løsninger fra et annet menneske, er det mulig å bli oppringt av eksperter fra alarmselskap ved å benytte skjemaet på denne siden.