Illustrasjonsbilde med FG-logo

Hva betyr det at en boligalarm er FG-godkjent?

Man bør alltid velge en FG-godkjent boligalarm. Det er tryggere og kan faktisk spare deg penger.

Bilde av Gjermund Stensrud

Gjermund Stensrud

Sist oppdatert: 15.04.2021 09:15
{share}

Hva er en FG-godkjent boligalarm?

Når en alarm er merket med FG eller omtales som FG-godkjent betyr det at boligalarmen er «forsikringsgodkjent».

Alle alarmer som er FG-godkjente tilfredsstiller forsikringsselskapenes krav til sikkerhet etter nøye testing, utført av fagpersoner i godkjennelsenemda.

Fra 1977 til 2017 var FG forkortelsen for organet «Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd». I 2017 ble navnet endret til FG Skadeteknikk, og forkortelsen endret til dagens utgave med «forsikringsgodkjent», heldigvis med samme forkortelse.

Hvorfor velge FG-godkjent alarm?

FG Logo
Slik ser FG-logoen ut på hvit bakgrunn.

Foruten at godkjennelsesmerket er en indikator på alarmens faktiske kvalitet, vil du også kunne spare penger ved å ha en FG-godkjent boligalarm.

Dette kan nemlig påvirke satsene på innboforsikringen din.

Grunnnen til dette er at innbruddsrisikoen er lavere med godkjente innbruddsalarmer, noe som igjen gjør forsikringsselskapene villige til å gi deg en bedre pris.

Husk derfor å nevne for forsikringsselskapet at du har installert en FG-godkjent innbruddsalarm, og spør om det kan gi en bedre pris på din avtale.

Hvordan finner jeg ut om en boligalarm er FG-godkjent?

Alle de store norske alarmselskapene som selger boligalarm med abonnement har FG-godkjente alarmsystem. Skal du kjøpe en boligalarm uten abonnement bør du imidlertid gjøre mer grundig research for å være sikker på at systemet du velger er av en god nok standard.

Boligalarmer.no anbefaler alle våre brukere å velge en FG-godkjent alarm. Det er bedre for sikkerheten og kan være bedre for lommeboka.

Se oversikt over alle FG-godkjente leverandører hos FG Skadeteknikk.