Bilde av verdisaker som pc, klokke og mobil som ligger på et bord

Få billigere innboforsikring med boligalarm

Visste du at det er flere forsikringsfordeler ved å skaffe seg boligalarm?

Bilde av Gjermund Stensrud

Gjermund Stensrud

Sist oppdatert: 15.04.2021 09:09
{share}

En underkommunisert fordel ved å skaffe seg boligalarm, er at du kan spare penger på forsikringen din. Dette kan skje på to måter.

1. Reduser premien på innboforsikringen

Den klart største fordelen er at du kan få en redusert forsikringspremie om du har boligalarm.

Siden effekten av boligalarm på innbruddsrisiko er godt dokumentert, vil de aller fleste forsikringsselskaper gi deg avslag på forsikringspremien på innboforsikringen om du har alarm. Denne rabatten kan i noen tilfeller være på opptil 60 %.

Forsikringspremien senkes imidlertid ikke av seg selv, så du må selv passe på å informere forsikringsselskapet om at du har installert alarm hjemme.

Nøyaktig hvor mye premiereduksjonen er, avhenger av hvilket selskap du bruker og avtalen din. Det som er felles for de fleste forsikringsselskapene er at de gir klart størst avslag om alarmen er tilknyttet en vektertjeneste, siden dette har den best dokumenterte sikkerhetseffekten. Så å si alle selskapene krever at boligalarmen er FG-godkjent for å få rabatt.

Les også: Sammenligning av boligalarmer med og uten abonnement

2. Alarmselskap dekker egenandel

Bilde av en moderne stue
Det meste som finnes innen boligens fire vegger kan dekkes av innboforsikringen.

Den andre forsikringsfordelen med å ha boligalarm er at alarmselskapet ofte vil dekke egenandelen din ved et eventuelt innbrudd.

Flere av alarmselskapene dekker nemlig hele eller deler av egenandelen din, om et innbrudd skulle skje mens alarmen er aktivert.

Summen er gjerne begrenset opp mot 3–5000 kroner, men tyvene skal stikke av med svært mye før egenandelen overstiger dette.

Ønsker du mer informasjon rundt anskaffelse av innbruddsalarm, kan du få dette ved å bruke anbudstjenesten på Boligalarmer.no.