Bilde av en mobil som kontrollerer et alarmsystem

Styr boligen med mobilen

Med nye alarmsystemer er det mulig å styre enkelte funksjoner i hjemmet ved hjelp av mobilen, uansett hvor du er.

Bilde av Gjermund Stensrud

Gjermund Stensrud

Sist oppdatert: 24.09.2020 13:24
{share}

Det finnes en app for det meste, og dette inkluderer i dag apper for alt fra lys til innbruddsalarmen.

Grunnleggende kontroller for boligalarmen

Funksjoner som «alle» i dag tilbyr med appstyring er muligheten til å skru alarmen av og på samt det å få varslinger hvis alarmen går.

Dette kan være praktisk, både som et alternativ til en fjernkontroll hjemme, og som en ekstra sikkerhet om du ikke husker om du husket å skru på alarmen før du dro hjemmefra.

Styr strøm og lys via mobilen

Enkelte modeller av smartalarmer kan også styre oppvarming og belysning i hjemmet eller i feriehuset ved hjelp av mobilen. Det eneste du trenger å gjøre for å kunne ta i bruk dette systemet er å koble inn en tilsvarende «Smart Plug» til varmekilder eller lyskilder i huset.

Det finnes flere andre løsninger for å styre lys og varme, men for enkelte er det praktisk å ha alle deler av smarthjemmet i samme app.

Full kontroll på hytta

Disse løsningene har vært en av årsakene til at stadig flere også skaffer seg smartalarm på hytta. Som så mange andre teknologiske fremskritt er muligheten til å kunne skru på varmen i passende tid før helgeturene noe mange nå knapt husker hvordan de klarte seg uten.

Åpne inngangsdøren via app

En annen populær funksjon er å kontrollere låsen på utgangsdøren. Dette er spesielt praktisk om du ønsker å slippe inn for eksempel håndverker eller vaskehjelp mens du selv er på jobb, uten å måtte legge en nøkkel under matta eller lignende, som ikke er en særlig trygg løsning.

Stadig nye funksjoner

Smartfunksjoner utvikles i et raskt tempo og det dukker stadig opp nye funksjoner i smarthus-segmentet som forenkler hverdagen enda mer.

Ønsker du et smart alarmsystem du kan styre fra hvor som helst? Få sammenlignbare tilbud fra flere leverandører gjennom anbudstjenesten vår.