Logo Falk Boligalarm

Falck Alarm: Nytt alarmprodukt med gamle røtter

Info om Falcks nye alarmtilbud, sammenheng med gamle Falken og Verisure sitt oppkjøp.

Oppdatert november 2017: Falck er nå blitt helt oppkjøpt av Verisure. Inntil videre vil Falck leve videre som et eget merkevare, men selskapet er heleid av Verisure og produktene er de samme. Det eneste som skiller er noe av designen på alarmklistremerket, som inkluderer både Falck og Verisure.

Om Falcks boligalarmvirksomhet

Falck Redning AS (org.nr. 886 768 052) er et diversifisert sikkerhetsselskap, spesielt kjent for sin redningstjeneste. Selskapet var den tredje største aktøren på boligalarmmarkedet i Norge med produktet Falck Alarm, bak Verisure og Sector Alarm i markedsandel. Nå inngår Falck i Verisure.

Historie

Falcks historie i boligalarmbransjen er lang og kompleks. Den begynte på mange måter i 1982, da selskapet Falken lanserte sitt alarmprodukt. Falck Redning AS har imidlertid ikke så mye med de gamle Falken-alarmene å gjøre, rent bortsett fra at de begge har røtter i samme selskap.

Falken ble nemlig splittet i to ulike AS i 2003, der Falck Norge AS som inneholdt alarm- og vektertjenestene ble slukt opp i G4S. Boligalarmkundene til G4S endte i sin tur til slutt hos Sector Alarm. Falck Redning AS hadde på sin side redning- og helsetjenestene og ble en del av et danskeid selskap ved navn Falck.

Mer om de litt kompliserte oppkjøpene, fusjonene og fisjonene som Falken var gjenstand for finner du her.

Relansering av Falck alarm

Med navneendringen til G4S og oppkjøpet fra Sector Alarm, trodde mange at man nå hadde sett slutten på Falck som et alarmmerke. I 2012 ble imidlertid sirkelen sluttet, da Falck Redning AS relanserte alarmproduktet under navnet Falck Alarm for igjen å ta opp kampen med Securitas Direct / Verisure og Sector Alarm, der de tidligere Falken/Falck-kundene nå holdt til.

Med en storstilt postutsendelse med såkalt DM - direkte markedsføring - kunne redningsselskapet stolt annonsere at de igjen hadde et eget boligalarmtilbud, og Falck-navnet var sterkt nok til å gi dem en formidabel kickstart, som propellerte dem tilbake på tredjeplassen over norske boligalarmselskaper, dog et godt stykke bak de to største.

I lengden viste det seg for tøft å ta betydelige markedsandeler fra de to største alarmselskapene og i 2017 ble alarmvirksomheten oppkjøpt av Verisure.

Eierskap

Falck er nå et heleid datterselskap av Verisure.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook, Twitter

Personvern

Tjenester

Boligalarmer.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud fra flere leverandører på alarm til ditt bruk.

Jeg har en privat bolig

Jeg representerer et borettslag

Jeg representerer en bedrift