Illustrasjonsbilde holder hender trygghet
Det kan være godt å ha noen å ringe om uhellet skulle være ute.

Trygghetsalarm vs. SOS-alarm

Lær deg forskjellen på de to begrepene.

Begrepsjungelen i alarmbransjen kan av og til være vanskelig å orientere seg i. Mange har nok hørt ordet "trygghetsalarm" brukt, uten at de fleste av oss vet akkurat hva det betyr. "SOS-alarm" har også blitt et stadig mer vanlig ord i det siste, og gradvis byttet ut den litt dramatiske betegnelsen "panikkalarm". De to alarmtypene er ganske like, men har noen viktige forskjeller:

Støtte til trygghetsalarm

Trygghetsalarm er et beskyttet begrep på en form for alarm som det kan søkes støtte til i enkelte kommuner i Norge, dersom du blir vurdert som trengende og har en inntekt på under 2G i folketrygden. En SOS-alarm er noe alle kan skaffe seg, uavhengig av om de blir vurdert som verdig trengende.

Ønsker du tilbud på SOS-alarm fra alarmselskaper? Få informasjon her.

En annen viktig distinksjon er at en trygghetsalarm er tilknyttet offentlig helsevesen, mens en SOS-alarm er tilknyttet en vektertjeneste. Førstnevnte er altså primært for medisinske problemer, mens SOS-alarmen også kan brukes om for eksempel noe mistenkelig skjer utenfor boligen din.

SOS-alarm stadig mer vanlig

SOS-alarm er etter hvert blitt en vanlig del av moderne boligalarmsystemer med abonnement, og den kommer da fastmontert i boligen. Trygghetsalarmer kan enten være fastmontert eller mobile, avhengig av det lokale tilbudet.

Har man fjernkontroll eller mobilapp til boligalarmen kan ofte SOS-alarmen også være mobil. Les mer om ulike former for alarmkontroll her.

Begge alarmtypene fungerer gjennom å trykke på en alarmknapp, der du settes i direkte kontakt med en vakthavende som sender en utrykning med mindre det opplyses om at alarmen ble utløst ved feiltrykk.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook, Twitter

Personvern

Tjenester

Boligalarmer.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud fra flere leverandører på alarm til ditt bruk.

Jeg har en privat bolig

Jeg representerer et borettslag

Jeg representerer en bedrift