wifi-symbol
Det internasjonale symbolet for trådløse nett har blitt et stadig vanligere skue. Alarmbransjen er ikke et unntak.

Trådløs alarm - Fordeler og ulemper vs. kablet

De fleste velger trådløs boligalarm, men det er fornuftig å gjøre et opplyst valg.

Før i tiden var alle alarmsystemer basert på kabler. Fra alarmsentralen der alarmen aktiveres og deaktiveres gikk det ledninger til hver av alarmpunktene, enten de var brannalarmer, innbruddsalarmer eller kamera.

Fordeler med trådløs alarm

I disse dager er trådløse alarmer blitt standarden, og det er kun ytterst få som fortsatt bruker en boligalarm med kabler. Årsakene er flere:

1: Montering

En trådløs alarmsystem er langt enklere å sette opp enn et system der en alarmkabel må trekkes til hvert aktuelle punkt i hele huset.

2: Estetikk

Mange synes det ser stygt ut med masse ledninger rundt på veggene i boligen.

3: Pris

Etterhvert som trådløse alarmsystemer har blitt billigere å produsere vil prisen bli lavere enn ved et kablet system, stort sett på grunn av redusert monteringskostnad.

Fordeler med kablet alarm

Likevel finnes det noen som sverger til alarmer med kabel. Dette er i hovedsak av en av tre grunner:

1: Fungerer der trådløst signal ikke er mulig

Spesielt i industrien kan det hende man har atypiske bygg og maskineri som gjør at trådløse løsninger ikke alltid er praktisk gjennomførbare.

2: Enklere vedlikehold

Siden batterier kun må byttes i selve sentralen er det en noe raskere jobb å bytte dette i en kablet alarm. Vær oppmerksom på at f.eks. røykvarslere likevel må byttes om lag hvert tiende år. Spesielt viktig er dette for ioniske røykvarslere.

3: Driftssikkerhet

Noen vil også hevde at de er mer driftssikre enn et trådløst alternativ, spesielt i form av mindre sjanse for at alarmen utløses ved en feil.

Hvorfor flertallet velger trådløst

Vedlikehold og drift blir mindre utslagsgivende om man har en boligalarm med abonnement, siden dette da følger med som en del av pakken. Dermed blir pris og estetikk mer tungtveiende for de fleste. I senere år har muligheten til å koble trådløse alarmer til andre enheter i huset gjennom såkalte smarthus-løsninger også blitt et viktig argument.

Salgsstatistikkens tale er i hvert fall helt klar: Et svært stort flertall velger et trådløst alarmsystem, og de fleste alarmtilbydere har sluttet å tilby et kablet system på grunn av manglende etterspørsel.

Om du vurderer å skaffe deg eller bytte boligalarm kan du få et gratis anbud fra flere alarmselskaper gjennom skjemaet på forsiden.

Les også: Hva er GSM og hvordan fungerer GSM-alarmer?

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook, Twitter

Personvern

Tjenester

Boligalarmer.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud fra flere leverandører på alarm til ditt bruk.

Jeg har en privat bolig

Jeg representerer et borettslag

Jeg representerer en bedrift