Nokas alarm logo 2016

Nokas: En joker i alarmbransjen

Selskapet som stadig gjør overskrifter i sikkerhetsbransjen.

Om Nokas

Nokas AS (org.nr. 943 184 097) er en raskt voksende kjempe i sikkerhetsmarkedet generelt. I tillegg til å levere egne alarmer er konsernet blant annet en viktig leverandør av av vektertjenester tilknyttet boligalarm.

Historie

Nokas AS er er det nye navnet på selskapet som siden det ble grunnlagt i 1987 var kjent som Vakt Service AS.

Da boligalarmbransjen holdt pusten

I november 2011 kjøpte Nokas opp alle boligalarmkundene til G4S, og med dette firedoblet de antall private alarmkunder fra rundt 20.000 til over 76.000. Dermed suste de forbi Sector Alarms 70.000 daværende kunder til å bli det nest største boligalarmselskapet i Norge etter Securitas Direct, og de fleste utenforstående var enige om at dette var en knallhard, strategisk satsning på boligalarmbransjen fra det diversifiserte sikkerhetsselskapet.

Stor var derfor overraskelsen når Nokas snudde seg rundt og solgte G4S-kundene videre til Sector Alarm bare en måned senere. At dette var det første salget i selskapets da 24 år lange historie, gjorde det ikke noe mindre oppsiktsvekkende.

Ettersom mer informasjon kom opp i dagen ble det klart at Nokas hadde gjort en veldig god handel. Kort oppsummert innebar avtalen at:

  • Nokas fikk 420 millioner kroner for G4S-kundene. 100 millioner mer enn de selv betalte fire uker tidligere.
  • Sector Alarm gikk med på å bytte partner på vektertjenester fra Securitas til Nokas.
  • Sector og Nokas inngikk en intensjonsavtale om å gå sammen om kjøp av alarmselskap i andre land i Europa.

De eksisterende boligalarmkundene til Nokas ble også solgt til Sector Alarm i det påfølgende året, 2012.

Vakt Service bytter navn til Nokas

Navnebyttet kom i 2010, tre år etter Vakt Service kjøpte selskapet som på den tiden vat kjent som NOKAS, Norsk Kontantservice eller Nokas Cash Holding. Bakgrunnen for at det oppkjøpende selskapet valgte å ta navnet til oppkjøpskandidaten skal i følge administrerende direktør Heine Wang være to ting: 1) Det klinger bedre i utlandet og 2) Det gir mer opplevd bredde enn det gamle navnet, som er veldig knyttet sammen med vektertjenester, som nå bare er en del av det selskapet driver med.

Nokas-navnet er kanskje mest kjent blant nordmenn for det såkalte Nokas-ranet av en kontantsentral i Stavanger der en politimann ble skutt. Selve ranet skjedde i 2004, tre år før Vakt Service kjøpte Nokas, og har senere blitt foreviget i en spillefilm.

Eierskap

Selskapets største eiere er Orkla og Wang Invest. Sistnevnte er holdingselskapet til administrerende direktør og gründer Heine Wang.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook, Twitter

Personvern

Tjenester

Boligalarmer.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud fra flere leverandører på alarm til ditt bruk.

Jeg har en privat bolig

Jeg representerer et borettslag

Jeg representerer en bedrift