Logo Hafslund sikkerhet Boligalarm

Hafslund Sikkerhet: Strømselskapets alarmsatsning

Informasjon om det tidligere norske boligalarmselskapet.

Om Hafslund Sikkerhet

Sarpsborgselskapet Hafslund, som i dag er kjent som et rent kraftselskap, entret boligalarmmarkedet med datterselskapet Hafslund Sikkerhet Privat.

Historie

Hafslund Sikkerhet ble etablert i sommeren 2001, gjennom oppkjøpet av Vekterselskapet AS og Varslingssystemer AS. Innen et år var omme hadde selskapet gjort ytterligere fire kjøp av sikkerhetsselskaper: SES AS, Euroguard AS, Østlandske Sikkerhet AS og VKS gruppen. Med unntak av Vekterselskapet AS inngikk de andre fem selskapene i bedriftsmarkedstjeneste Hafslund Sikkerhet Bedrift (se annen sikkerhetsvirksomhet under).

Selskapet tok rask en høy markedsandel med sin enkronerskampanje på boligalarm, koblet med utstrakt bruk av dørselgere.

I november 2004 bestemte markedsrådet at Hafslund måtte modifisere enkronerstilbudet sitt til å inkludere minste totalpris, basert på en klage fra Forbrukerombudet. Minste totalpris inkludert bindingstid var på dette tidspunktet 4.079 kroner.

Salg til Securitas Direct

I august 2008 ble Hafslunds boligalarmportefølje solgt til Securitas Direct for 525 millioner kroner, noe som ga en regnskapsmessig gevinst på 170 millioner kroner. Porteføljen var på dette tidpunktet på rundt 80.000 husstander.

Bakgrunnen for salget var, i følge Hafslund selv, å rendyrke satsningen på strøm og fornybar energi.

Deler av salgssummen ble gitt i form av aksjer i Securitas Direct AB, men Hafslund kvittet seg også med disse i samme måned som kjøpet gikk igjennom.

Annen sikkerhetsvirksomhet

I tillegg til boligalarm drev Hafslund også med verditransport i samarbeid med Nokas gjennom datterselskapet Hafslund Sikkerhet Verdi og med alarm og sikkerhetstjenester for bedriftsmarkedet gjennom selskapet Hafslund Sikkerhet Bedrift, senere kjent som Hafslund Infratek.

Vakt Service AS kjøpte verditransportvirksomheten i september 2006 og senere også Infratek i juli 2009.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook, Twitter

Personvern

Tjenester

Boligalarmer.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud fra flere leverandører på alarm til ditt bruk.

Jeg har en privat bolig

Jeg representerer et borettslag

Jeg representerer en bedrift