En rødmalt vegg med vinduet åpent

Få en sikrere bolig denne sommerferien

Skal du på ferie i sommer? Ikke la boligen din stå ubeskyttet mot innbruddstyver.

Bilde av Nora Geard Nygaard

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 17.08.2020

96 prosent redusert risiko for innbrudd

Det er flere gode grunner til å ha alarm i huset. Først og fremst virker det forebyggende mot innbrudd. Den største studien gjennomført på dette feltet i Norge, gjennomført av Finans Norge – forsikringsselskapenes hovedorganisasjon – viste at alarmer som tilfredsstiller kravene til Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnemnd (FG) reduserer risikoen for innbrudd med 96 prosent, når denne er tilknyttet et vekterselskap med utrykning.

La alarmselskapene konkurrere om å gi deg sin beste pris på FG-godkjent alarm

Samtidig gjør en alarm det vanskeligere å gjennomføre et innbrudd, ved at lydnivået i seg selv sannsynligvis vil være nok til å få tyven til å stikke av, og det blir omtrent uutholdelig å oppholde seg i huset.

Brannfarlig grill
Nordmenn er glade i å grille på sommeren. Pass på at grillen ikke står under et tak eller overbalkong der flammene kan slå opp.

Brannsikkerhet

En annen grunn er brannsikkerhet, da alle alarmselskaper tilbyr brannalarm tilknyttet boligalarmen. Dette har fordeler ved at varslingen blir rask og effektiv om brann eller røyk skulle utvikle seg, med seriekoblede varslere og oppkobling mot vektertjeneste.

Når huset står tomt lenge

Ikke minst er det en god idé å ha alarm når man er på ferie, og huset står tomt i flere dager og kanskje uker. Har du alarm slipper du å bekymre deg for eiendelene dine hjemme når du helst vil slappe av.

Vekterutrykkning sørger for at dører og vinduer blir forsvarlig lukket, skulle først uhellet være ute, slik at ikke vær og vind får gjort skade mens dere er på ferie.

Andre gode råd til en sikker ferie:

  • Sett inn forsikringsgodkjente låser på alle dører.
  • Unngå å trekke for gardiner og forlate huset helt mørkt.
  • Unngå å ha verdisaker synlig, men ha gjerne litt «hverdagsrot».
  • Få noen til å ta inn post. En overfylt postkasse signaliserer at du har vært borte en stund og kanskje vil være borte en stund til.

Lurer du på hvilken alarm du skal velge? Det kan være smart å sammenligne priser fra forskjellige selskaper. Her på Boligalarmer.no kan du innhente uforpliktende tilbud på alarm til privatbolig, bedrifts-/organisasjonslokale, eller fellesalarm for borettslag/sameie.