Boligalarm priser - illustrasjon
Prisen på boligalarmer kommer blant annet an på design og funksjonalitet. En gammel modell slik som den på bildet kan være billigere, selv om kablet alarm ofte koster mer å montere.

Hva koster en boligalarm?

Slik får du oversikt over priser på boligalarm

Uansett hvilken boligalarmleverandør du skulle velge er en ting likt: Det er ikke gratis. Under har vi listet opp de viktigste kostnadsdrivende elementene, slik at du kan gjøre et bedre valg:

Abonnementskostnad

Et svært stort flertall av nordmenn med boligalarm har valgt en abonnementsløsning som innebærer tilknytning til alarmstasjon. Månedskostnaden på dette vil variere betydelig med leverandør og ikke minst hvor mye og moderne utstyr du ønsker. En enebolig vil ha behov for betydelig flere sensorer enn en liten leilighet over gateplan med én inngang.

Det er umulig å holde en oppdatert oversikt over prisene på tvers av alarmselskaper, siden de ikke oppgir dem offentlig på nett av konkurransehensyn, og det ikke er uvanlig at det går an å forhandle litt på beløpene. I skrivende stund (2016) er det aller billigste man kan oppnå rundt 350-400 kr per måned.

Montering

Her varierer igjen prisen betydelig. Enkelte selskap har kampanjer på gratis installasjon, eller installasjon for 1 kr, men det normale er – i skrivende stund – nærmere en tusenlapp eller mer for store pakker.

Ikke se deg blind på prisen på installasjon/montering, men tenk heller på hva dere ønsker å ha montert i boligen og hvordan prisen blir over tid.

Pris på boligalarm uten abonnemt

Prisen på en boligalarm uten abonnement er litt lettere å regne ut, da man ofte får oppgitt priser direkte i nettbutikken. For en relativt stor startkostnad kan man få lavere månedspris enn et abonnement.

Vær imidlertid oppmerksom på at prisene i en slik nettbutikk ikke inkluderer montering av elektriker, vedlikehold/service, oppgraderinger og utskiftning av deler. I tillegg kan frakt bli en betydelig kostnad ved kjøpet om du bestiller over nettet.

Les også: Fordeler og ulemper med boligalarm uten abonnement

Nysgjerrig på pris for din bolig?

Den enkleste og mest fornuftige måten å få raskt oversikt over hva det ville koste å ha boligalarm tilpasset din bolig er å legge dette ut på anbud. Når alarmselskapene vet de er i konkurranse med andre, gir de sine beste tilbud, og det er enkelt å sammenligne.

Her på Boligalarmer.no kan du gratis og uforpliktende gjennomføre et slikt anbud. Bare fyll inn skjema med postummer på forsiden så blir din forespørsel matchet med alarmleverandører som kan levere der du bor.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook, Twitter

Personvern

Tjenester

Boligalarmer.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud fra flere leverandører på alarm til ditt bruk.

Jeg har en privat bolig

Jeg representerer et borettslag

Jeg representerer en bedrift