Sammenligning: Boligalarm uten abonnement vs med abonnement
Denne tabellen illustrerer de viktigste forskjellene mellom boligalarm uten abonnement vs. med abonnement.

Boligalarm uten abonnement - Fordeler og ulemper

Når du skal gå til anskaffelse av en boligalarm er en av de viktigste spørsmålene du må ta stilling til om du vil ha en alarm med eller uten abonnement.

Hva som blir billigst kommer veldig an på systemet du velger, men under har vi sammenfattet noen av de viktigste fordelene og ulempene med å kjøpe et alarmsystem uten abonnement, i stedet for et tilknyttet vektertjeneste:

Fordeler:

1: Ingen månedlig kostnad

Om du tar deg råd til å betale ned hele husalarmen med en gang slipper du en månedlig kostnad når du kjøper et alarmsystem uten abonnement.

2: Skreddersøm

Mens boligalarmleverandører med vektertjeneste i større grad selger "pakker", er det i større grad mulig å kjøpe enkeltkomponenter til et eget alarmsystem. Dette har riktignok endret seg en del i senere år, der mange abonnementer kommer med valgfrie komponenter.

Montering
Boligalarm uten abonnement kan passe for den som vet nøyaktig hva de trenger og er teknisk nok til å følge med på at utstyret fungerer som det skal. Husk at installasjon og vedlikehold likevel bør gjøres av en fagmann.

Ulemper:

1: Høy oppstartskostnad

Når du kjøper en husalarm uten abonnement må du betale en betraktelig høyere sum innledningsvis.

2: Installasjon

Mens installasjon gjerne er billig, eller til og med gratis for et alarmsystem tilknyttet vektertjeneste er dette noe du enten må finne ut av selv, eller betale en håndverker for når du kjøper en egen boligalarm.

3: Ingen andre som passer på

Om alarmen ikke knyttet til en alarmsentral hviler alt ansvaret på deg om noe skulle skje, også når du er på ferie. Du mister også mye av avskrekkingseffekten ved å opplyse potensielle innbruddstyver om boligalarm, om du ikke kan sannsynliggjøre at den er knyttet opp mot en vektersentral.

4: Lengre responstid ved brann og innbrudd

En boligalarm med abonnement inkluderer ofte fotodetektor som sender bilder ved alarmutløsning. Med 24 timers tilknyttet vektertjeneste sikrer du at politi eller brannvesen varsles umiddelbart om en brann eller innbrudd kan verifiseres fra bildene.

5: Service og vedlikehold

Avhengig av hvem du kjøper fra vil du vanligvis ha en garantitid på husalarmer uten abonnement, men du må selv holde rede på at systemet fungerer som det skal, og reklamasjon er rimeligvis mer tidkrevende enn hvis et selskap drifter alarmen og har ansvar for at den fungerer.

6: Risiko for at den blir utdatert

Kjøper du din egen alarm kan det være at den blir utdatert om noen år og du må kjøpe ny. Vær i hvert fall oppmerksom på bedriften du kjøper fra, slik at du ikke risikerer at de har lagt ned om noen år og du ikke lenger kan kjøpe reservedeler og lignende.

Anbefaling:

Om du bør velge å kjøpe deg en egen boligalarm, eller å abonnere på et alarmsystem fra et alarmselskap kommer an på hva du vektlegger. Uansett er det alltid en god idé å gjøre grundig research først.

Uansett hva slags alarmsystem du velger er det viktig at det er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjenningsnevnd. Mer informasjon om FG-godkjenning finner du i denne artikkelen.

Markedet for alarmpakker uten abonnement er meget fragmentert. Her finner du en oversikt over FG-godkjente sentralenheter.

Dersom du ønsker tilbud på alarm tilknyttet vekterselskap, slik at du kan sammenligne disse med prisen på husalarmer uten abonnement kan du gjøre det gjennom anbudstjenesten på Boligalarmer.no.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook, Twitter

Personvern

Tjenester

Boligalarmer.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud fra flere leverandører på alarm til ditt bruk.

Jeg har en privat bolig

Jeg representerer et borettslag

Jeg representerer en bedrift