Bilde av en robåt i solnedgang

8 måter å redusere innbruddsfaren i ferien

Innbruddsalarm er ikke alltid nok. Derfor har vi satt sammen 8 tips for å redusere innbruddsfaren i ferien enda mer.

Bilde av Gjermund Stensrud

Gjermund Stensrud

Sist oppdatert: 24.09.2020 13:24
{share}

Tyver leter alltid etter de enkle målene når de er på utkikk etter hus de kan bryte seg inn i. Derfor kan det være lurt å ta noen små grep for å gjøre boligen din til et mindre fristende mål.

  1. Bruk forsikringsgodkjente (FG-godkjent) låser på alle dører, inkludert kjellerdører og dører til boder.
  2. Installer boligalarm i alle husets etasjer. Alarm kun i første etasje hjelper lite om det er enkelt å ta seg inn i andre etasje.
  3. Ikke trekk for gardiner og la huset stå helt mørkt når du drar på ferie. Tidsinnstilt timer eller smartlys kan være gode hjelpemidler på dette.
  4. Få noen til å vanne blomstene, ta inn posten og måke snøen mens du er borte. En overfylt postkasse, visne blomster eller et innesnødd hus er klare tegn på at du har vært borte en stund.
  5. Hvis du har fasttelefon bør du viderekoble denne til mobilen slik at tyver ikke kan ringe til hustelefonen og oppdage at ingen tar den flere dager på rad.
  6. Ikke oppbevar verdisaker lett synlig fra vinduer eller dører.
  7. Sørg for at det er tydelig merking for at boligen din er sikret med alarm. Dette har en avskrekkende effekt.
  8. Ikke legg ut detaljer om ferieplanene dine offentlig tilgjengelig på Facebook eller andre sosiale medier. Du vet aldri når en innbruddstyv snapper opp slike meldinger.

Husk: Man kan aldri garantere seg 100 % mot innbrudd, men boliger med tyverialarm har 25 ganger lavere sannsynlighet for innbrudd sammenlignet med hus uten innbruddsalarm.

Gjør klart huset for ferien

Det er ikke bare faren for innbrudd du bør tenke på når du reiser på ferie. Det kan også være lurt å redusere risikoen for andre uhell:

  • Skru av hovedkranen før du drar for å redusere faren for vannlekkasje. En liten lekkasje kan føre til store vannskader om du er på ferie.
  • Plugg ut ladere og elektriske apparater for å redusere faren for brann.

Hold oversikt over eiendelene dine

Skulle du allikevel være så uheldig å bli ranet er det en stor fordel hvis du har oversikt over hva du eier. Med en klar oversikt går det rakst å avklare hvilke eiendeler som er borte slik at du kan få dem erstattet av innboforsikringen din.

Det er flere måter å gjøre dette på, men enten du har laget liste eller tatt bilde av verdigjenstandene dine, er det viktigste at du har oversikt slik at du får erstatningen du har krav på.

Husk: Innbruddsalarm kan gi deg billigere innboforsikring.