Skallsikring - Barn og mor
Med skallsikring kan alarmen være på når barna er hjemme.

Dette bør du vite om skallsikring

Unngå innbruddsfellene: Slik bruker du skallsikringen riktig
Boligalarm skallsikring
Lær deg hvordan du bruker Skallsikringen riktig, så kan den bli en nyttig funksjon.

Vi var tidligere inne på skallsikring i forbindelse med bloggposten om boligalarmer og dyr, men siden dette er en såpass viktig innstilling å kjenne til for den som har boligalarm fortjener det en egen artikkel.

Hva er skallsikring og hvorfor brukes det?

Kort fortalt er skallsikring en innstilling på boligalarmen som gjør at alarmen kun reagerer på forsøk på å bryte seg inn gjennom dører og vinduer. På den måten sikres ytterveggene ("skallet") av boligen mot innbrudd, samtidig som du fritt kan bevege deg inne i boligen uten at alarmen utløses.

Dette kan være kjekt om du ønsker å ha alarmen på når du selv, eller barna er hjemme. Og kan også brukes for å unngå at husdyrene utløser alarmen om du har en mindre avansert alarm som ikke har egne husdyrinnstillinger, eller husdyr på over 15 kilo.

Når skallsikring ikke er nok

Mange vil kanskje tenke at skallsikring er tilstrekkelig for å holde boligen sikker. Tross alt må en eventuell innbruddstyv komme seg inn for at han eller hun skal kunne stjele noe av innboet.

Det er forsåvidt riktig, men det kan finnes måter å komme seg inn i en bolig som kun har skallsikring.

Under ser vi på hvilke tilfeller dette kan gjelde:

Alarmpad med skallsikring
Illustrasjon: Symbolet på skallsikring er vanligvis en person inne i et hus.

1. Når det finnes usikrede inngangsveier

Den ene måten en tyv fortsatt kan ta seg inn er hvis man ikke har kjøpt sensorer på alle mulige inngangsveier. For eksempel er det en del som ikke skaffer sensorer til vindusruter i etasjer over bakkeplan, verandadør osv.

Det vil kreve en mer motivert innbruddstyv å komme seg inn et slikt sted, og det vil koste tyven mer tid og planlegging, men om du ikke har sensorer, vil han kunne ta seg inn uten at alarmen går.

2. Når vindussensoren omgås

Selv med normale vindussensorer er det også mulig å ta seg inn gjennom en rute så lenge vindusrammen holdes i samme posisjon som når vinduet er lukket. Dette er det få tyver som gjør, siden det innebærer å ikke bare knuse ruten, men også klatre over en vindusramme full av glasskår. Likevel er det teoretisk mulig, og en hardbarket innbruddstyv kan ha teknikker for å få dette til.

Hvordan kan man da sikre seg? Jo, ved å bruke den mer omfattende totalsikringen på alarmen blir også bevegelsessensorene aktivert. Så lenge de er riktig plassert blir det da ikke mulig å ta seg inn i boligen selv om tyven kommer rundt vindussensorene.

Selve glassknusningstilfellet kan man også sikre seg for ved å kjøpe en alarm med glassbruddsensorer, som også kan være på ved skallsikring.

Tilfeller der skallsikring ikke kan være skrudd på

Skallsikringen krever at dører og vinduer holdes lukket, og passer på den måten dårlig når du venter mye besøk, eller selv skal gå mye ut og inn.

Husk at alarmen utløses automatisk om et vindu åpnes, i motsetning til når du åpner døren, så ikke sett på skallsikringen om du planlegger å åpne vinduer til lufting, f.eks. i forbindelse med matlaging. Du kan imidlertid ha skallsikringen på med åpne vinduer, så lenge de er låst i luftestilling.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook, Twitter

Personvern

Tjenester

Boligalarmer.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud fra flere leverandører på alarm til ditt bruk.

Jeg har en privat bolig

Jeg representerer et borettslag

Jeg representerer en bedrift