Kameraovervåkning
Overvåkningskameraer som kan fange opp noe utenfor din egen tomt er ikke lovlig.

Boligalarmer med kameraovervåkning

Skal du ha kameraovervåkning bør du sette deg inn i både det tekniske og i lovverket.

Ikke bare å sette opp et eget overvåkningskamera

Hvis du skulle ønske å sette opp et eget overvåkningskamera er det strenge regler for hvordan dette kan gjøres. Du har anledning til å sette opp egne kameraer innenfor din egen eiendom, men gjør du dette skal alle som kan ha interesse av å vite at de blir overvåket ha informasjon om dette. Dette gjelder f.eks. gjester, hushjelp eller andre som befinner seg på området som blir overvåket.

Det er heller ikke anledning til å overvåke noe annet enn din egen eiendom. Hvis kameraet fanger opp en del av naboens tomt eller en del av offentlig område, er dette er et brudd på loven.

Fotodetektor: Et godt, lovlig alternativ

På grunn av det strenge lovverket, tilbyr se fleste boligalarmleverandørene i stedet fotodetektorer som tar bilder i rask suksesjon dersom alarmen utløses. Disse bildene sendes direkte til alarmsentralene slik at årsaken til alarmutløsningen avdekkes raskt, og det mest hensiktsmessige tiltaket kan iverksettes.

Opp til 8 meters rekkevidde

Detektorer i typiske boligalarmer har inntil 8 meters rekkevidde. Kameraene vil derfor kunne avdekke årsaken til at alarmen ble utløst selv i store rom med bare ett kamera.

Kan stilles inn så husdyr går fritt

De fleste kameraene kan stilles inn slik at husdyr kan bevege seg fritt inni huset mens alarmen er på, uten at alarmen utløses.

Dette gjør at du slipper å stue inn katten eller hunden i et eget avlåst rom mens du er borte, og allikevel opprettholde topp sikkerhet i boligen din.

Les også: Slik får du en husdyrsikker alarm

Forstyrrer ikke privatlivets fred

Man behøver ikke være redd for at alarmselskapet overvåker privatlivet til enhver tid via fotodetektorene. Kameraene tar aldri bilder uten at alarmen er utløst. Det er strenge regler knyttet til kameraovervåkning og personvern, nettopp for å forhindre denne typen aktivitet.

Her kan du innhente tilbud på boligalarm med kamera.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook, Twitter

Personvern

Tjenester

Boligalarmer.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud fra flere leverandører på alarm til ditt bruk.

Jeg har en privat bolig

Jeg representerer et borettslag

Jeg representerer en bedrift