Hund og katt (Illustrasjon; Boligalarm og husdyr)
Så lenge din firbeinte venn er på under 35 kilo, kan du få en alarm som både er dyr- og innbruddssikker.

Boligalarm og dyr: Slik får du en husdyrsikker alarm

Har du både alarm og husdyr? Dette er det du må vite.
Katt og boligalarm
Katter er glad i å bevege seg høyt og lavt i huset, så det er viktig å ha en sensor på boligalarmen som tar hensyn til dette.

Tidligere har vi sett på hva man bør tenke på om man har boligalarm og barn i huset. I denne artikkelen ser vi nærmere på kjæledyr.

Bruk riktig innstilling

Først og fremst bør man være klar over at de fleste moderne boligalarmer kommer med to ulike innstillinger:

Den første er skallsikring, der kun alarmen på ytterdører og vinduer er aktivert. Den kan være smart når du selv eller barna er hjemme. Den settes for eksempel på når du skal sove, men vil kunne gå på do uten å skru på alarmen.

Den andre innstillingen aktiverer i tillegg sensorer inne i huset, slik at ingen kan bevege seg i huset uten at alarmen utløses.

Mange som har kjæledyr lurer rimeligvis på om de kan ha på den sikreste innstillingen når de er ute, uten at katten eller hunden utløser alarmen.

Dette er det viktig å være bevisst på, ikke bare fordi at en unødig utløsing av alarmen kan være plagsomt for naboer og lignende, men også fordi alarmlyden er veldig høy for dyrenes gode hørsel, og de kan skade hørselen om alarmen står og uler lenge mens du er borte.

Hund og boligalarm
Pass på hunden så den ikke skader hørselen på grunn av boligalarmen.

Kjøp alarm med riktig sensor

På eldre boligalarmer ble sensoren gjort dyresikker ved å stille inn hvor alarmen fanget opp.

Dette fungerte bra om kjæledyret ditt stort sett bevegde seg langs bakken, men som spesielt de med katt er smertelig klar over, er det få av dem som holder seg på bakkeplan hele dagen.

At katten hoppet opp på en stol kunne være nok til å utløse alarmen, og da er det klart at den ikke er særlig husdyrsikker.

Stilles inn på vekt

Heldigvis har det kommet ny teknologi der følsomheten baserer seg på vekten på dyret. Dette har i stor grad kommet inn i standardpakkene til alarmselskapene, men det er verdt å dobbeltsjekke, spesielt om du skal kjøpe en boligalarm uten abonnement.

Husdyr helt opp til 35 kilo kan unntas fra å slå ut alarmen med denne typen teknologi, og det samme vil jo gjelde små barn.

Noen alarmsystemer har også en funksjon der kjæledyrsensitiviteten kan slås av og på, sånn at du kan sette alarmen på sitt mest sensitive når du er på ferie, hvis du har fått noen til å passe hunden mens du er borte.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook, Twitter

Personvern

Tjenester

Boligalarmer.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud fra flere leverandører på alarm til ditt bruk.

Jeg har en privat bolig

Jeg representerer et borettslag

Jeg representerer en bedrift