Info om det første alarmselskapet i Lyse-gruppen.

Om NorAlarm

NorAlarm var et sørlandsbasert alarmselskap som inngikk i Lyse-konsernet. Det bør ikke forveksles med bransjeforeningen Noralarm som ble etablert i 1970.

Nedleggelse og salg

I mai 2016 besluttet Lyse å trekke seg fra alarmmarkedet. Alle tidligere NorAlarm-kunder ble solgt til Verisure. Årsaken til salget var små marginer og manglende stordriftsfordeler.

Historie

NorAlarm ble etablert i 1998, og var sånn sett et relativt sent ute sammenlignet med de fleste andre aktørene i bransjen.

Det Stavanger-baserte selskapet ble startet av lokale investorer som så potensial i produktutvikling og tjenesteleveranser i sikkerhetsmarkedet.

Selskapet klarte å opprette en brukbar stilling lokalt, etter å ha fått FG-godkjent sin alarmstasjon, men klarte aldri helt å ta steget ut over Sørlandsregionen på egen hånd.

Oppkjøp

Punktum for NorAlarm som en uavhengig merkevare ble satt i mai 2007, med Lyses kjøp av 92 prosent av aksjene.

Ved overtakelsen hadde selskapet ca. 10.000 alarmkunder.

Etter dette ble NorAlarm-navnet i hovedsak brukt ut mot offentlige organisasjoner og private selskap, der selskapet leverer ulike produkter og tjenester innen varsling og sikring.

I privatmarkedet var selskapet aktivt som lokal tjenesteleveranse for Lyses alarmsatsing knyttet til Altibox, helt fram til salget til Verisure. Med på salget fulgte 20 ansatte.