Informasjon om det tidligere alarmtilbudet til energikonsernet.

Om Altibox Alarm

Altibox AS er selskapet bak merkevaren Altibox, som favner bredbånd, Film & TV, telefoni, og tidligere også boligalarm.

Altibox-produktene selges av kraftselskaper i Norge og Danmark, og alarmsatsingen er sånn sett nært beslektet Hafslund Sikkerhet og BKK.

Salg av alarmvirksomheten

I mai 2016 ble hele alarmvirksomheten i Lyse-konsernet solgt til Verisure.

Årsaken var lave marginer og problemer med å nå kritisk masse.

Eierskap og Historikk

Altibox AS er et datterselskap av det Stavanger-baserte Lyse-konsernet.

Altibox begynte primært som en tjeneste for ulike tjenester basert på fiberoptisk kabel: IP-telefoni, IPTV og bredbånd (derav navnet, siden "alt er i en boks"), under Lyse-selskapet Lyse Tele AS.

Ettersom kundemassen vokste bestemte selskapet seg å utøke tilbudet sitt med andre tjenester, deriblant mobiltelefoni og boligalarm. I september 2009 byttet Lyse Tele navn til Altibox AS.

Alarmtilbudet til Altibox

I 2008 lanserte de det første boligalarmtilbudet med en veldig aggressiv prising. Grunntjenesten "boligpakken" inkluderte alarmsentral, 2 bevegelsesdetektorer og 1 fjernkontroll og kostet 199 kroner per måned med fri installasjon. I tillegg var det mulig å bestille en brannutvidelse som inkluderte 3 røykvarslere og tilknytning til det lokale brannvesenet for et påslag på 89 kroner per måned og et engangsbeløp på 1490 kroner.

Etter dette ble prisen gradvis økt. I 2016 kostet installering 1990 kr og grunnpakken som kun inneholdt innbruddsalarm kostet 250 kroner per måned (og inkluderte en magnetkontakt i tillegg), mens brannutvidelsen (da kalt Brann Direkte) økte til 349 kroner per måned, og var dessuten kuttet ned fra 3 til 2 røykvarslere. Samlet kostet de 399 kroner per måned. Ekstra røykvarslere eller bevegelsesdetektorer kostet ytterligere 990 kroner per stykk.

Prisøkningene holdt likevel ikke til å berge driften og virksomheten ble altså solgt til Verisure mai samme år.