Bilde av en påskekylling på et bord

Slik minsker du innbruddsfaren i påsken

Skal du bort i påsken bør du følge disse 5 enkle forholdsreglene for å redusere faren for innbrudd i ferien.

Bilde av Gjermund Stensrud

Gjermund Stensrud

Sist oppdatert: 11.12.2023 16:11
{share}

Knapt på noe tidspunkt på året er færre nordmenn hjemme enn i påsken. Dette gjør også påsken til høysesong for boliginnbrudd.

Derfor har vi satt sammen denne listen med 5 måter å gjøre boligen mindre innbydende for potensielle innbruddstyver.

5 forholdsregler for en tryggere påske:

1. Pynt til påske, både i hagen og inne

Få ting sier «vi er hjemme» som et hjem med flust av påskepynt. Derfor kan det være en idé å sette opp påskepynt så det er synlig fra vinduet eller hagen, selv om du skal bort.

2. Få huset til å se bebodd ut

Bilde av en person som lager påskepynt
En fin bonus med påskepynt fra barna er at det da ser ut som du feirer påsken hjemme.

Selv om du ikke gidder å gå så langt som å pynte til påske bør det se ut som det er noen hjemme. La f.eks. kaffekoppen stå ute på bordet, men unngå at en gammel avis ligger synlig i vinduet.

Ideelt sett bør det endres lyssetting innimellom. Har du allerede fått hjelp til å vanne planter eller passe katt, kan dette være en naturlig tilleggstjeneste å be om. Eventuelt kan du installere smartlys hjemme, slik at du selv kan endre på lyssettingen fra telefonen, uansett hvor du er.

3. Skru på sensorer, ikke bare skallsikringen

Har du boligalarm bør du passe på at også sensorene inne er påskrudd, ikke bare skallsikringen.

Siden få naboer er hjemme i påsken vil det være lettere for en tyv å ta seg inn på en mer tidkrevende måte, som f.eks. i andre etasje, der du gjerne ikke har vindussensorer.

4. Pass på posten

En overfylt postkasse er ofte et klart tegn på at man ikke er hjemme. Har du en nabo som er hjemme i påsken er det derfor smart å be denne ta inn post for deg.

Eventuelt er det enkelt å bestille midlertidig oppbevaring for perioden du er borte på posten.no.

5. Få naboen til å kaste litt søppel i søppelkassen

En tom søppelkasse kan være like avslørende som en stappfull postkasse. Spør om naboen kan kaste litt søppel i dine søppelkasser i høytiden.

Har du ikke ordnet deg boligalarm ennå, så kan du enkelt få flere tilbud gjennom vår anbudstjeneste. Da kan du sammenligne tilbud og velge det beste for deg og dine behov. Tjenesten er både gratis og uforpliktende å bruke.