App til husalarm
Det er nå mulig å styre boligalarmen fra din telefon.

Fremdeles slurver vi med røykvarsleren

Til tross for stadige kampanjer slurver fremdeles nok av oss med sjekken av røykvarsleren til at det er farlig.

I en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på oppdrag av Boligalarmer.no oppgir 1 av 20 i Oslo og Akershus at de aldri sjekker om røykvarsleren virker.

Selv om det er snakk om relativt lave tall er vi bekymret over at 1 av 20 oppgir at de aldri sjekker røykvarsleren. Spesielt med tanke på at majoriteten av folk som er bosatt i Oslo og Akershus bor tett enten i leiligheter eller rekkehus.

Statistisk sett vil det altså bo mange personer i et borettslag som aldri sjekker røykvarsleren.

Trønderne slurver, nordlendingene glemske

I undersøkelsen kommer det frem visse forskjeller mellom de ulike landsdelene. Folk bosatt i Trøndelag at de sjekket røykvarsleren sist for mer enn ett år siden. Det er hele ni prosentpoeng mer enn landsgjennomsnittet.

Folk bosatt i de nordligste fylkene av landet er derimot langt mer glemske enn resten av landet. Mens i gjennomsnitt 9 prosent i Norge oppgir at de ikke husker sist gang de sjekket røykvarsleren, sier hele 16 prosent i Nord-Norge at de ikke kan huske sist gang røykvarsleren ble sjekket.

Sjekk på «røykvarslerens dag»

1. desember er «røykvarslerens dag», og i den forbindelse er det en god anledning til å sjekke røykvarsleren og eventuelt skifte batteri i den.

Når folk bor tett er det viktig å huske på at man aldri er sterkere enn det svakeste leddet. Røykvarslere gir beskjed om brann tidlig i tilløpet, noe som gjør at en har mulighet til å slukke brannen før den utarter seg. På den måten minsker muligheten for at brannen sprer seg til andre leiligheter.

– Gå helst for seriekoblet

Vi anbefaler å bruke seriekoblede røykvarslere, spesielt dersom man bor i en stor bolig. Da blir hele boligen varslet om én røykvarsler har oppdaget røyk. Uansett er det viktigste å ha minst én røykvarsler som fungerer der du bor.

Røykvarsleren er den billigste og beste forsikringen man kan ha når det kommer til tidlig varsling av brann. Å bruke fem minutter på å sjekke røykvarsleren og eventuelt bytte batteri er det smarteste du kan gjøre nå i adventstiden, slår Hammerstad fast.

Han viser også til at en brannalarm som varsler en alarmstasjon også kan være med på å spare dyrebar tid med tanke på tilkalling av nødetater.

Flest branner i desember

Han viser også til at en brannalarm som varsler en alarmstasjon også kan være med på å spare dyrebar tid med tanke på tilkalling av nødetater.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook, Twitter, Google+

Personvern

Tjenester

Boligalarmer.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud fra flere leverandører på alarm til ditt bruk.

Jeg har en privat bolig

Jeg representerer et borettslag

Jeg representerer en bedrift