Sommer i Norge
Det har vært en fantastisk sommer i Norge i år. Dessverre betyr finvær også flere innbrudd.

Varmebølge = Innbruddsbølge: Ta forholdsregler i godværet

Sommeren er en tid det gjelder å være ekstra på vakt etter innbruddstyver, og dessverre har mange blitt utsatt for uønsket besøk de siste månedene.

Romerike blad kunne melde om "Spesielt mye innbrudd i varmen", i Hamar Arbeiderblad fortalte politiet at det har vært "mye på kort tid", i Trøndelag ble det advart mot innbrudd i eneboliger og så sent som denne uken meldte Fædrelandsvennen om en serie innbrudd fra en omreisende innbruddsbande.

Dette må du tenke på i godværet

Spesielt når det er varmt i været slik som nå, velger mange å ha vinduer oppe til lufting. Innbruddstyver er i all hovedsak mobile og opportunistiske og et åpent, ubevoktet vindu er blant de klassiske stedene en tyv kan ta seg inn.

Det mange ikke tenker på er at selv om det åpne viduet skulle være over bakkeplan er det ofte at en selv eller naboen har en ulåst stige i hagen, og da er det ikke vanskelig å legge sammen to og to for innbruddstyven.

Ta forholdsregler

Ellers er det selvsagt mange tyver som slår til mens de som bor i huset er borte på ferie eller helgetur.

I tillegg til å anskaffe innbruddsalarm er det smart å ta noen forholdsregler som gjør det mindre åpenbart at ingen er hjemme. De fleste er vant med å be naboen å ta inn posten, men her er en liten liste med andre litt uvanlige tips som kan hjelpe til å begrense innbruddsfaren når du selv er borte:

  1. Be naboen legge litt søppel i søppelspannet samtidig som han tar inn posten. En tom søppelkasse er like mye et signal om fritt leide for en innbruddstyv som en full postkasse.
  2. Ha hageredskaper liggende ute så det ser ut som du er midt inne i hagearbeidet. Bare pass på at de ikke er verdt å stjele i seg selv!
  3. Tilsvarende kan det være smart å ha noe liggende ute inne i boligen for at det ser ut som folk er hjemme. Selv nn kaffekopp på bordet kan hjelpe.
  4. Ha på noen lys i boligen og - om du er lenge borte - få noen til å komme innom og endre lyssettingen i ny og ne.

Her finner du flere tips om innbruddssikring i ferier.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook, Twitter

Personvern

Tjenester

Boligalarmer.no gir deg en enkel og kostnadsfri måte å innhente tilbud fra flere leverandører på alarm til ditt bruk.

Jeg har en privat bolig

Jeg representerer et borettslag

Jeg representerer en bedrift